Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Pizsamában dolgoznak a távmunkások

Pizsamában dolgoznak a távmunkások

Az otthonról dolgozó munkavállalók alig harmada végez napi nyolc óra vagy ennél hosszabb idejű munkát. Sokan közülük pizsamában végzik el a minimum feladatokat.

Több mint ötezer válaszadó részvételével készített felmérést a CareerBuilder, amelynek során a távmunkát végzők hatékonyságát vizsgálta az amerikai munkavállalók körében. A felmérés szerint meglehetősen kevesen végeznek igazán hatékony munkát otthonukban. Az eredmények szerint ötből egy munkavállaló csak napi egy órát dolgozik effektíven. Negyven százalékuk napi 4-7 óra munkát végez, és csak 35 százalék dolgozik napi nyolc órát vagy annál többet.

A kutatás szerint számos tényező tudja megzavarni az otthon dolgozókat. Mintegy harmaduk háztartási munkákkal foglalja el magát, 26 százalékuk a tévére, 23 százalékuk a háziállatokra, 15 százalékuk gyerekeire hivatkozik, mint figyelem elterelő tényezőre.

A vizsgálat arra is kitért, hogy a távmunka-végzők harmada egyáltalán nem öltözik fel reggelente, hanem pizsamában végzi el munkáját. A férfiak 41, a nők 22 százaléka hajlamos erre a típusú hanyagságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.