Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2017. Augusztus 09. 09:18, szerda | Külföld

Patthelyzet alakult ki a német pártok között a szeptemberi parlamenti választások előtt

Patthelyzet alakult ki a német pártok között a szeptemberi parlamenti választások előtt

Patthelyzet alakult ki a német pártok között hét héttel a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások előtt, ugyanis a konzervatív uniópártok (CDU/CSU) -

és a liberális Német Szabaddemokrata Párt (FDP) támogatottsága éppen ugyanannyi -mint az összes többi párté együtt - derül ki a Forsa közvélemény-kutató intézet szerdán ismertetett felméréséből.

A Stern című hírmagazin és az RTL kereskedelmi televízió megbízásából készült kutatás szerint az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja a Keresztényszociális Unió (CSU) támogatottsága 40 százalékon áll, a Bundestagból 2013-ban kiesett FDP-é pedig hét százalékon, így ketten együtt 47 százalékot tesznek ki, pontosan ugyanannyit mint az összes többi párt együtt.
A CDU/CSU támogatottsága egyébként nem változott az előző héthez képest, míg az FDP egy százalékpontot veszített.
A CDU/CSU jelenlegi nagykoalíciós partnere és egyben legnagyobb vetélytársa, a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy pontot javított a múlt héthez képest, és jelenleg 23 százalékon áll.
A Zöldek, az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) és a CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottsága nem változott, mindhárom párt nyolc százalékon stagnál.
A szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson várhatóan távolmaradók és a bizonytalanok aránya a felmérés szerint 24 százalék.
A Forsa intézet július 31. és augusztus 4. között végzett reprezentatív kutatást 2503 ember megkérdezésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni