Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 27. 05:36, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Ötezer kiló húsból készült kolbász a Csabai Kolbászfesztiválon

Ötezer kiló húsból készült kolbász a Csabai Kolbászfesztiválon

Mintegy ötezer kilogramm húsból készült friss kolbász szombaton délelőtt a Csabai Kolbászfesztiválon, ahol ötszáz csapat versenyzett. Az elsősorban gasztronómiai szakemberekből álló zsűri döntését este ismertetik.

Hégely Sándor fesztiváligazgató az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a négynapos rendezvényre százezer embert várnak, az idei lehet minden idők egyik legnagyobb békéscsabai fesztiválja. Az igazgató a vártnál is hangulatosabbnak nevezte a szombati kolbászkészítő versenyt.

A Dankó Rádió élő kívánságműsorral jelentkezett szombaton a fesztiválról. Tarnai Kiss László főszerkesztő, a műsor vezetője az MTI-nek nyilatkozva fontosnak nevezte a közönségtalálkozókat, közöttük a Csabai Kolbászfesztivál élő kívánságműsorát.


A kolbászkészítő versenyen a közmédiát a Dankó Rádió csapata képviselte. Erdélyi Claudia, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerkesztő-műsorvezető az MTI-nek elmondta: csabai ízesítésű kolbászt készítettek. A kolbásztöltés nehezebben ment, de kaptak segítséget a szomszéd csapattól, akik percek alatt bélbe töltötték a húst - tette hozzá.

A fesztivál résztvevőit a nagysátorban este a Silver zenekar és a Saragossa Band szórakoztatja, a sportcsarnokban Gájer Bálint és a Group 'n' Swing zenekar lép fel, a borsátorban pedig a Continental Show Band.

A 17. Csabai Kolbászfesztivált csütörtökön nyitotta meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A négynapos rendezvénysorozathoz kapcsolódó élelmiszeripari kiállításon és vásáron mintegy 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be termékeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.