Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 23. 05:32, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Ősz a Belvárosi Színházban

Ősz a Belvárosi Színházban

A Szív hídjai, a Római vakáció és a Hippolyt is látható az ősszel induló színházi évadban a budapesti Belvárosi Színházban, ahol a nyári előadások mellett új produkcióval, is várják a látogatókat.

A Belvárosi Színházba költözik a korábban bemutatott Szív hídjai című előadás Udvaros Dorottyával és László Zsolttal, majd a Római vakáció Fekete Ernővel és Tenki Rékával a főszerepben. Újra színpadra lép Kulka János a Hippolyt címszerepében, a Hitted volna? című új előadásban pedig Hernádi Judit és Kern András közös játékát láthatja a közönség - olvasható a produkciós iroda MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az Orlai Produkció 2013 nyarán több népszerű darabot tűzött műsorra. Júniusban az Óbudai Társaskörben mutatta be a Szív hídjait: a Madison megye hídjai című regényből készült darabot Novák Eszter rendezte. A produkció szeptember 19-én és 20-án látható a Belvárosi Színházban.


A nyár következő bemutatója Mohácsi János rendezésében a Hippolyt című előadás volt, amelyben Kulka János mellett Csákányi Eszter és Elek Ferenc is játszik. A Hippolyt legközelebb augusztus 28-án és 29-én látható. Pelsőczy Réka rendezésében mutatták be a Szentendrei Teátrumban júliusban a Római vakációt Tenki Réka, Fekete Ernő és Hernádi Judit főszereplésével. Az éppen hatvan éve filmvászonra vitt történet színpadi változata legközelebb október végén látható a Belvárosi Színházban.

Hernádi Judit és Kern András közös előadását Verebes István rendezésében játsszák ősztől, Hitted volna? címmel. A darab ismertetője szerint Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak négyesben. Mára mindketten egyedül maradtak és alig találkoznak. Christine megunta a magányt, és végre úgy döntött, elköltözik a városból, új életet kezd. Összecsomagolt, költöztetőket hívott, és már minden készen áll az új élet kezdésére, amikor betoppan a jó barát. "Richard Baer darabja rengeteg humorral és szeretettel mutatja be, hogy csodák márpedig történhetnek" - áll az ismertetőben. A darab bemutatóját október 3-án tartják.

Az Orlai Produkció korábbi előadásai, köztük az Edith Piaf, a Kramer kontra Kramer, az Esőember és a Bandy-lányok továbbra is szerepelnek a Belvárosi Színház műsorán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.