Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Április 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Összefüggést fedeztek fel a kopaszság és a szívroham között

Összefüggést fedeztek fel a kopaszság és a szívroham között

A kopasz férfiaknak nagyobb esélyük van arra, hogy szívroham alakuljon ki náluk - állítják japán kutatók, akiknek eredményeiről a ABC News számol be. Európai és amerikai tanulmányok átfogó vizsgálata során megállapították, hogy azok a férfiak, akiknek fejük teteje kopaszodik, sokkal fogékonyabbak a szívbetegségekre.

Nem ez az első alkalom, hogy a kutatók a kopaszság és a szívproblémák közötti kapcsolatot vizsgálják, viszont ez az eddigi legnagyobb jelentőségű tanulmány.

Dr. Kazuo Hara, a Tokyo Egyetem professzora, a tanulmány szerzője 36 ezer férfi meglévő adatait használta fel átfogó elemzéséhez, amelynek során megállapította, hogy a kopasz férfiak hajlamosabbak a szívproblémákra, 30-40 százalékkal nagyobb valószínűséggel kapnak infarktust.

A kockázati emelkedés annál nagyobb volt, minél nagyobb volt a kopaszság mértéke.

Dr. Hara elmondta, hogy a kopaszságnak bizonyos okai, mint az életkor, a magas vérnyomás és a dohányzás is okozhatják a szívrohamot, ami megmagyarázhatja a kutatók által talált összefüggést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink