Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orvosokat és vendéglátósokat is csábít a külföld

Orvosokat és vendéglátósokat is csábít a külföld

Több mint ötezer orvos készül külföldre a következő 1-2 évben a Magyar Orvosi Kamra legfrissebb felmérése szerint. Az időszakos fizetésemelés nem elég a szakemberek itthon tartására, szükség lenne egy átfogó egészségügyi életpályamodellre - ezt mondta a Gazdasági Rádiónak Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Közben a vendéglátósok szintén külföldön keresnek munkát. A Világgazdaság azt írja, hogy augusztusban még 33 ezren dolgoztak szálláshelyeken bruttó 140 ezer forintos átlagkeresettel, a téli hónapokban viszont várhatóan bőven 30 ezer alá esik az érintettek száma. Angliában 200 ezer forintot is meg lehet takarítani havonta, a leggyakrabban keresett osztrák szállodákban pedig akár másfél millió forintot is lehet keresni egy szezon alatt.

A legbátrabbak 7-8 hónapra is elszerződnek folyam- vagy óceánjárókra, ahol a személyzet minden tagja legalább 1200 dollárt kereshet havonta.A legtöbben persze a szomszédos Ausztriában vállalnak munkát. Számos olyan közvetítő iroda működik, amelyik vorarlbergi, tiroli vagy salzburgi családi szállodákba kínál állásokat. Az ígéretek szerint egy szezon alatt akár 1,5 millió forintot is lehet keresni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.