Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 22. 15:32, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter augusztus 22-től átmeneti időre - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az utóbbi időben a rendkívüli meleg és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért rendelt el a vidékfejlesztési miniszter az ország teljes területén lévő erdőkre, valamint az erdők határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is. A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható - közölte a tárca.
Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.