Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Országos átlag fölötti búzatermés a mezőgazdasági projekt keretében

Országos átlag fölötti búzatermés a mezőgazdasági projekt keretében

Az országos átlag fölötti búzatermést takarítanak be a Start-mintaprogram mezőgazdasági projektje keretében.

Jelentette be a város polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet a Hajdú tanya búzatábláján zajló aratás közben tartott.

Kiss Attila elmondta: az ország egyik legjobb mezőgazdasági adottságú városa is sikerrel vesz részt a Start-mintaprogram mezőgazdasági projektjében. Az önkormányzat a Nemzeti Földalapkezelőtől (NFA) bérelt 47 hektáros területén 35 hektáron szántóföldi növénytermesztést végez, melyből hét és fél hektáron szerdán kezdték meg az őszibúza betakarítását. A termés jó-közepesnek ígérkezik, 6,6 tonnás hektáronkénti átlaggal.

Az MTI kérdésére Varga Zoltán, a Városüzemeltetési Intézmény vezetője elmondta: a termést a tanyán lévő állatok takarmányozására fordítják, míg a szalmát almozásra hasznosítják. A március 3-án indult és 2016. február 29-ig tartó Start-mintaprgram 1,6 milliárd forintból valósul meg, amelyben 1400 közmunkás vesz részt - közölte Varga Zoltán, hozzátéve, hogy a növénytermelésből származó terményeket a város konyháin dolgozzák fel, a felesleget értékesítik. Az értékesítésből származó 13-15 millió forintot pedig visszaforgatják a projektbe. Távlati céljaik közt szerepel egy vágópont és egy zöldségtároló megépítése, valamint egy tanösvény kialakítása.

Címkék: aratás, búza, gabona, termés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.