Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 09. 04:00, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Olcsóbb és biztonságosabb lesz az internetes fizetés az EU-ban

Olcsóbb és biztonságosabb lesz az internetes fizetés az EU-ban

Az Európai Parlamentben csütörtökön megszavazott jogszabály- módosítás biztonságosabbá és olcsóbbá teszi Európában az internetes vásárlásokat és a fizetések lebonyolítását

- közölte az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája az MTI-vel. A képviselők és a tagállami miniszterek között az ügyben már májusban megszületett informális kompromisszum kötelező adatvédelmi és felelősségvállalási szabályokkal egészült ki.

A fizetési szolgáltatásokra vonatkozó uniós szabályok korszerűsítésének köszönhetően az új mobil és internetes fizetési szolgáltatók piaci belépése olcsóbbá teheti a fizetések lebonyolítását - írja a közlemény.

Az elfogadott jogszabály bizonyos azonosítási és biztonsági követelmények teljesítéséhez köti az ügyfelek banki adataihoz való hozzáférést a fizetés-bonyolító társaságoknak, valamint a tranzakciós adatok törlésére kötelezi őket a művelet elvégzését követően. A bankok pedig csak abban az esetben akadályozhatják meg a fizetési szolgáltatók hozzáférését az ügyfél számlájához, ha megalapozott biztonsági aggályok merültek fel velük szemben és azokról már a felügyeleti szerveket is tájékoztatták.

A jogszabály-tervezetet még a Miniszterek Tanácsának hivatalosan is el kell fogadnia ahhoz, hogy az új szabályok életbe léphessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.