Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 12. 10:47, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Olasz film készült Bruck Edith regényéből

Olasz film készült Bruck Edith regényéből

Anita B. címmel jövő januártól lesz látható az olasz mozikban a Bruck Edith írónő regényéből idén tavasszal forgatott alkotás olasz filmportálok szerint.

Az észak-olasz Alpokban, az Alto Adige-i Bolzano épületei között két hónapon át forgatták a Budapesten, Prágában és Triesztben játszódó filmet. Roberto Faenza rendező szerint ugyanis az eredeti helyszínek keveset őriztek meg a történet idejéből.
Faenza az 1954 óta Olaszországban élő Bruck Edith Quanta stella c'e nel cielo (Égen ahány csillag jár) című regényét filmesítette meg, amely 2009-ben Viareggio-irodalmi díjat nyert.
Az angolul forgatott film főszereplői között van Osvárt Andrea magyar színésznő, az ír Robert Sheenan és az Itáliában ismert színész-író Moni Ovadia is. A forgatókönyv megírásában Bruck Edith is részt vett.
Az önéletrajzi történet egy a koncentrációs táborokat túlélő tizenhat éves lányról szól, aki egy magyar árvaházból rokonához tart Csehszlovákiába, sógora kíséretében. A fiatal férfi beleszeret a lányba és cinikus és kegyetlen szerelmi játékba kényszeríti.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során