Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Február 05. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Tagadhatatlan, hogy az okostelefon, az iPad, és a többi technológiai eszköz megkönnyíti a felnőttek életét, s szórakoztatóbbá teszi a gyerekekét. A technológia fejlődése azonban alapvetően változtatta meg a családok életét is - írja a Fox News.

Diane Lang pszichoterapeuta szerint ezért a család és a technológia közötti egyensúly egyre égetőbb kérdéssé válik. Átalakul a kommunikáció is: a gyerekek a szomszéd szobából szöveges üzenet formájában kommunikálnak szüleikkel. A technológia azonban nem kevesebb, hanem egyre több szerepet fog vállalni az emberek életében, ezért érdemes odafigyelni, hogy a családi kapcsolatok ne lássák ennek kárát.

Legyen példakép

Hogyha Ön, mint szülő, állandóan megnézi a telefonját, amikor az megszólal, a gyerek is ezt fogja tenni. Mutasson példát gyereke előtt, ne legyen a technológia lételeme életének, használja csak akkor, amikor tényleg szüksége van rá.

Kapcsolja ki telefonját

A gyerekek átlagosan napi 7 órát töltenek valamilyen technológiai eszköz (okostelefon, számítógép, iPad, televízió, stb.) használatával, Minden egyes óra családi kapcsolatok megromlását okozhatja. Amikor a munkából hazaér, Ön is kapcsolja ki telefonját, számítógépét, s a gyerek számára is határozzon meg maximális időtartamot, amit a technológiai eszközök használatával tölthet.

Fordítson több időt személyes kapcsolatokra

A közösségi oldalak mértéktelen használata helyett otthon töltsön időt családjával. Vacsorázzanak együtt, számítógép és televízió helyett társasjátékozzanak, menjenek el biciklizni, töltsenek időt a szabadban, hogy ne távolodjanak el egymástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.