Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 12. 08:52, péntek | Belföld
Forrás: MTI

OKF: több jármű elakadt a nagy esőzés miatt az úton álló vízben

OKF: több jármű elakadt a nagy esőzés miatt az úton álló vízben

Több jármű is elakadt a lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt az úton álló magas vízben - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek reggel az MTI-nek.

Hajdu Márton elmondta: a nagy esőzéssel, illetve viharokkal összefüggésben csak az éjszaka országszerte mintegy 60 esethez riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosban és Pest megyében kapták.
Jellemzően a hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék okozott gondot, de több esetben leszakadt ágak, kidőlt fák miatt is kérték a tűzoltók segítségét.
Az OKF információi szerint hat lakóépületben keletkezett valamilyen kár. A Somogy megyei Mikén egy tűzfal omlott le, míg a Baranya megyei Kökényen egy ház tetőszerkezete rogyott meg. Egyik esetnél sem sérült meg senki.
Hajdu Márton azt is elmondta: a jelentős esőzés okozta áradások miatt két megyében - Zala és Somogy - mintegy 1300 homokzsákot használtak fel a védekezéshez.
Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt. Komárom-Esztergom és Nógrád megyében másod-, tizenhárom megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetés adott ki a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk