Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Szeptember 04. 05:36, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Nyolcmillió forintos adományt kapott az SOS Gyermekfalu alapítványa

Nyolcmillió forintos adományt kapott az SOS Gyermekfalu alapítványa

Nyolcmillió forintos adományt kapott az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa az idén 15. születésnapját ünneplő Auchan Magyarország Kft.-től.

A támogatást Dominique Ducoux vezérigazgató adta át kedden az alapítvány képviselőinek Kecskeméten. Az adományt a családi környezetben való nevelkedés és a méltó gyermekkor megteremtésére, illetve fenntartására fordítja az alapítvány - olvasható az áruházlánc és az alapítvány MTI-hez eljuttatott közös közleményében.

Az SOS Gyermekfalvakban kiemelt szerepe van az egyéni fejlesztési programnak, amelyet további ötezer euróval (1,5 millió forint) segít az áruházlánc nemzetközi alapítványa. Ezt az összeget, amelyet három területi egység - Battonya, Kecskemét és Kőszeg - között osztanak szét, a gyermekek oktatására, a tehetséges sportolók fejlesztésére és egyéb készségfejlesztő programokra fordítják. Az áruházlánc öt éve karolja fel a családjukat vesztett gyermekek ügyét.

A Kinderdorf International nevű nemzetközi szervezet harminc évvel ezelőtt tette le Magyarországon - Battonyán - az első hazai SOS Gyermekfalu alapkövét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén