Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 03. 13:12, csütörtök | Belföld
Forrás: TriVial Communications Sajtóközlemény

Növekvő vendégszám

Növekvő vendégszám

Idén 39. alkalommal nyitotta meg kapuit az Utazás 2016 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás, ahol Magyarország és öt kontinens látnivalói sorakoznak fel a nagyközönség és a szakma képviselői előtt.

Idegenforgalmi szempontból kiemelkedő sikerrel zárult a 2015-ös év. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) legutóbbi jelentése szerint Európán belül Magyarországon nőtt legdinamikusabban, közel 20 százalékkal a külföldről érkező turisták száma. Ezt erősítik meg az EUROSTAT vendégéjszakákra vonatkozó előzetes adatai, melyek alapján, Magyarországon az elmúlt évben ez a szám összesen 26,9 millió volt. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,5 százalékkal, a külföldiek által eltöltötteké pedig 3,3 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.

Vidéki szállodáinkban összességében 5,5%-kal bővült a belföldi vendégek forgalma, ami felülmúlta várakozásainkat. A legkimagaslóbb növekedést Sopronban és Mórahalmon tapasztaltuk, itt 7 és 8% körüli volt a bővülés, de bükfürdői, tarcali és mezőkövesdi hoteljeink is nagyon szép növekedést produkáltak - mondta el Kerek Péter, az Accent Hotels marketing vezetője a kiállításon tartott évértékelőn.

A szakember elmondta, a 2016-os év is bíztató, az év első két hónapja és a március is remekül alakul - a téli hónapok növekedést mutatnak a tavalyi évhez képest, aminek nagyon örülünk, hiszen nem ez az év legerősebb időszaka. Márciusra idén két hosszúhétvége esik: március 15. és húsvét, ezért kiemelkedő forgalommal számolunk.
Több okot érzünk és feltételezünk a belföldi vendégszám növekedésének hátterében. Emelkedett a belföldi keresletre jellemző költési hajlandóság, mindamellett úgy gondoljuk, hogy az enyhe időjárás is kivételesen a belföldi wellness szállodák kezére játszott. Sok vendégünk csak rövidebb időre vagy egyáltalán nem merte lefoglalni szokásos éves síelését a szokatlanul enyhe tél okozta rossz hóbiztonság miatt az alacsonyabb sírégiókban. A hóbiztos helyeken pedig magasabbak az árak, nagyobb a telítettség, emiatt sokan döntöttek úgy, hogy itthon maradnak, vagy egy rövidebb sívakációt belföldi wellness pihenéssel egészítenek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.