Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 07. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Népbetegségnek számítanak az idült légzőszervi problémák

Népbetegségnek számítanak az idült légzőszervi problémák

Magyarországon mintegy 600 ezer embert érintenek, így népbetegségnek számítanak az idült légzőszervi panaszok - mondta el az M1 aktuális csatorna műsorában az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet főigazgatója.

Kovács Gábor a műsorban arról beszélt: sokan úgy gondolják, 50 éves kor felett semmi szokatlan nincsen a reggeli köhögésben vagy nehéz légzésben, de ha nem kezdik el időben kezelni a betegséget, akkor csökkenhet a páciens aktivitása, munkaképtelenné vagy ágyhoz kötötté válhat, de szövődménye lehet a tüdőrák is.

A COPD rövidítéssel is emlegetett - krónikus hörghurutot, tüdőtágulást is jelentő - betegség "bár valóban gyógyíthatatlan abban a tekintetben, hogy nem lehet visszafordítani, de nem mindegy, hogy néhány év alatt jut el súlyos stádiumba a betegség vagy évtizedek alatt".

A szakember jelezte, a figyelemfelhívás szándékával rendeznek szombaton családi napot a Bálna kulturális központ környékén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.