Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 30. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem várt kedvezmények az autósoknak

Nem várt kedvezmények az autósoknak

Két országos napilapban tették közzé a jövő évre vonatkozó kötelező biztosítási díjakat a hazai biztosítóintézetek.

A Biztositas.hu internetes alkusz első jelentéséből kiderül: a biztosítók jóval nagyobb engedményeket tettek, mint azt előzetes nyilatkozataik, vagy a károk alakulása indokolttá tette volna. Az autósok várhatóan hétfőtől kalkulálhatnak a portálokon.

Több biztosító is teljes erőbedobással verseng az autósok kegyeiéert a hétfővel induló kampányban a megjelent tarifák tanulsága szerint. A kampány előtt még átlagosan 5 százalékosra várt áresés helyett úgy tűnik, újabb 10-15 százalékos árzuhanásról beszélhetünk, de nem ritkák az ennél nagyobb kedvezmények sem - számol be a Magyar Nemzet. A tizenöt társaság közül nem akad olyan, aki legalább 5 százalékkal ne csökkentette volna átlagos díjait, és többen is vannak, akik 20-25 százalékos árcsökkentést alkalmaztak.

A rendkívüli árengedményeknek az az oka, hogy a most következő kampányban évekre eldőlhet, melyik biztosító, hány kötelező biztosítási ügyfelet kezel majd a jövőben. A mostani áreséssel mélypontjukat elérő kötelező díjak, a dráguló üzemanyagok és a Baleseti Adó miatti várható rendkívüli ügyfélérdeklődés könnyen a piac újrafelosztásához vezethet.

A kedvezmények között idén egyértelműen a legnépszerűbb elem lesz az Internetes vagy más néven E-GFB kedvezmény. Ezt a 15 biztosító közül 9 alkalmazza, mértéke pedig egyéb kedvezményekkel együtt akár az alapdíjak 50 százalékát is elérheti. Az alkuszok annak érdekében, hogy az adó miatt januárban már ne érje meglepetés az autósokat, a baleseti adó várható mértékét is feltüntetik majd a díjak mellett. Az internetes kalkulátorok várhatóan hétfőtől fogadják a minden bizonnyal rekordszámú érdeklődőt, akik közül idén akár 1,5 milliónál is többen válthatnak – olvasható a Biztositas.hu gyorselemzésében.

OririentPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.