Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 09. 05:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Műanyaghulladék feldolgozó üzemet létesítenének Gyepükajánon

Műanyaghulladék feldolgozó üzemet létesítenének Gyepükajánon

Szelektíven gyűjtött műanyag hulladékok feldolgozását és újrahasznosítását végző üzemet létesítenének egy ipari komplexumban, a Veszprém megyei Gyepükajánon; a beruházás értéke meghaladja a 400 millió forintot.

Őriné Szécsényi Edit elmondta: a 1220 négyzetméteres hat - egyenként kétszáz négyzetméter alapterületű - csarnokból és szociális létesítményekből álló ipartelepet mindössze 12 millió forintért értékesítené a tulajdonosa.

Az alapítvány a Sümeg környéki civil szervezetek segítségével befektetőt keres a műanyag hulladékok feldolgozására alkalmas üzem létrehozásához. A beruházáshoz európai uniós pályázat segítségével teremtenék elő a szükséges forrást, amelyhez az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázati kiírása szerint 100-500 millió forint körüli összeg igényelhető.


A létesítményhez az üzemcsarnokok adottak, a feldolgozó gépsorok, daraboló- és őrlőberendezések beszerzése, telepítése és az engedélyeztetés másfél évet vehet igénybe - tette hozzá. A hulladék feldolgozó az alapítvány számításai szerint legalább 20 új munkahelyet teremtene.

Lovasi Attila, Gyepükaján független polgármestere elmondta: a térségében tavaly megszűnt az egyetlen ipari tevékenység, amikor bezárták az 1970-ben épült, több mint negyven éven át működő dobozgyártó üzemet. Hozzátette, hogy az önkormányzat támogatja a civil szervezet munkahely teremtési törekvéseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni