Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 12. 10:55, szerda | Helyi
Forrás: infopest

Mozgalom a többműszakos munkavállalókért

Mozgalom a többműszakos munkavállalókért

Mozgalmat indít a többműszakos munkavállalók érdekeinek és a munka törvénykönyve (Mt.) rendelkezéseinek összehangolásáért a vegyipari szakszervezet nő-, műszakos-, valamint értelmiségi tagozata.

A szervezet várja a különböző konföderációk, ágazati szakszervezetek, civilek, valamint a gazdasági élet szereplőinek jobbító javaslatát, hogy azokat összehangolva együtt követeljék a szükséges törvényi változtatásokat.

Összefogásra szólítja fel a szakszervezeteket, civil tömörüléseket és magánszemélyeket a vegyipari szakszervezet (VDSZ), hogy közösen lépjenek fel a több műszakban dolgozók és családjaik érdekeinek, valamint az új Mt. rendelkezéseinek összehangolásáért. A VDSZ tagozatai ugyanis úgy vélik, az említett munkavállalók az új Mt. legnagyobb vesztesei, ezért a szervezet egyértelmű célja a törvény műszakos munkavállalókat érintő rendelkezéseinek a módosítása.

A VDSZ alapkövetelése a korkedvezményes nyugdíjazás biztosítása a többműszakos és a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára.

A szakszervezet szorgalmazza továbbá a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók korábbi műszakpótlékának mielőbbi visszaállítását, mert ez önmagában is segíti a családi kapcsolatok hiányából adódó problémák enyhítését.

A szakszervezet fontosnak tartja olyan juttatások bevezetését is, amely segíti a megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatott nők és férfiak egészségének a megőrzését.

A szakszervezet a mail@vdsz.hu e-mail címre várja a javaslatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.