Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. November 12. 05:43, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Morrissey feldolgozásdallal tiszteleg Lou Reed emléke előtt

Morrissey feldolgozásdallal tiszteleg Lou Reed emléke előtt

Feldolgozásdallal tiszteleg a két héttel ezelőtt elhunyt amerikai rocklegenda, Lou Reed emléke előtt egy másik énekes sztár, Morrissey. A Smiths egykori frontembere Reed Satellite of Love című dalát adja ki.

A digitálisan letölthető kislemez december 2-án jelenik meg. A felvétel még két évvel ezelőtt egy Las Vegas-i koncerten készült. A Morissey-féle Satellite of Love januárban kétféle vinylen is elérhető lesz, más koncertfelvételekkel együtt - közölte a Parlophone Records.

"Zenéje szinte egész életemben jelen volt, és mindig benne lesz a szívemben. Képzeljék el, milyen ostoba lenne a világ az olyanok nélkül, mint Lou, aki saját törvényei szerint cselekedett" - idézett Morrissey-nak a Reed halálhíre kapcsán kiadott közleményéből a Slicing Up Eyeballs című zenei blog.

A Satellite of Love című dal először Lou Reed 1972-ben megjelent szólólemezén, a Transformeren szerepelt. Az október 27-én elhunyt zenész, előadó, dalszerző két évvel korábban, 1970-ben lépett ki a következő évtizedek rockzenéjére meghatározó hatást gyakorló Velvet Underground zenekarból. Morrissey egy másik kiemelkedő csapat, a Smiths tagja volt 1982 és 1987 között. Nemrég megjelent önéletrajza hamarosan hangoskönyv változatban is elérhető lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak