Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. November 14. 15:09, csütörtök | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Minden második dohányzó le szeretne szokni a cigarettáról

Minden második dohányzó le szeretne szokni a cigarettáról

Minden második dohányzó ember le szeretne szokni a cigarettáról - közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az M1-en a november 21-i Ne gyújts rá! világnap alkalmából.

Horváth Ildikó azt mondta, hogy akik szeretnének leszokni a dohányzásról, az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központban szakszerű segítséget kérhetnek, akár ingyenes telefonhíváson keresztül is.

A szolgáltatás eddig több ezer embernek segített letenni a cigarettát - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a leszokáshoz az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni azt, és támogatni kell a magatartásváltást.

A dohányzásmentes naptól az államtitkár azt reméli, hogy segít elindulni azoknak, akik szeretnének leszokni.

Horváth Ildikó beszélt arról is, hogy Magyarországon körülbelül minden negyedik ember dohányosnak vallja magát, az elmúlt években azonban csökkent a számuk.

A dohányzás felborítja a sejtek alapvető működését, 10-15 évvel megrövidíti az életet, és számos káros szövődménye ismert, leszokás után pár évvel viszont kisebb az infarktus és a stroke valószínűsége, valamint a tüdő állapota is javulásnak indul - mondta Horváth Ildikó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.