Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 03. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdos telekadót kell fizetnie a Budapest Airport tulajdonosának

Milliárdos telekadót kell fizetnie a Budapest Airport tulajdonosának

Milliárdos összegű telekadót kell majd fizetnie a Liszt Ferenc-repülőtér tulajdonosának, ugyanis a parlament elfogadta a helyi adókról szóló törvény módosítását.

Az origo.hu hírportál két héttel ezelőtti írása alapján mivel a repülőterek túlnyomó többsége önkormányzati tulajdonban van, a közteher lényegében csak a budapesti Liszt Ferenc-repülőteret, pontosabban az azt üzemeltető Budapest Airport tulajdonosát, a német Hochtief csoportot sújtja majd.

A Budapest Airport azt közölte, hogy ezzel újabb pénzügyi terheket rónak a cégre, miközben a Malév csődje miatt a cég egyébként is a túléléséért küzd. Tavaly 675 millió forint telekadót fizetettek. A most elfogadott törvénymódosítás viszont rekordnagyságúra, 2,2 milliárd forintra emeli az évente fizetendő adót, ez a tavalyinak a 330 százaléka. A honatyák arról is döntöttek, hogy május közepétől nem kell építményadót fizetni a háziorvosi rendelők után, a temetők pedig telekadómentesek lesznek. A jogszabály biztosítja a háziorvosok, gyerekorvosok és fogorvosok számára, hogy ne kelljen építményadót fizetniük a rendelőjük után, amiben nem magánrendelésen fogadják a betegeket. A képviselők megszavazták azt a törvénymódosítást is, ami erősíti az adatvédelmi hatóság függetlenségét az uniós aggályok hatására.Az adóemelések és adókönnyítések május 15-én lépnek hatályba - írta az origo.hu.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.