Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2023. Március 03. 10:21, péntek | PR
Forrás: (x)

Miért nehéz jó budapesti albérletet találni?

Miért nehéz jó budapesti albérletet találni?

Az albérlet rendszerint nem az optimális megoldás akkor, ha a lakhatásról van szó. Valahogy olyan érzése van az embernek, hogy tulajdonképpen az ablakon dobja ki a pénzt.

Tény azonban, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor tényleg ez bizonyul a legjobb, vagy az egyetlen lehetőségnek. Persze a későbbi elégedettség, a biztonságérzet és a kényelem múlhatnak azon, hogy végül milyen bérleményre esik a választás. A kínálat nyilvánvalóan széles, de ha jobban megnézzük, a jogi védelemmel, korszerű kialakítással és higiénikus környezettel már kevesebb érdeklődő találkozik.

Fókuszban a korrekt szerződéses háttér

Nem véletlen, hogy egyre többen keresik azokat a cégeket, amelyek korrekt, jogi védelmet biztosító szerződéssel és számlaképességgel állnak rendelkezésre. Az aktuális trendek is ebbe az irányba mozdulnak, hiszen nagyon nem mindegy, hogy kell-e tartani a bérbeadó rendszeres zaklatásától, a váratlan áremelésektől, vagy az előző lakó által lelakott környezettől.

A Professional Premium Property Zrt. szakemberei is jól látják, hogy a komfortos élettér biztosítása higiénia és jogi biztonság iránti igényekkel társul. Legyen szó az egyetemisták, a felsőoktatásban résztvevők által keresett szobabérlésről, a fürdőszobával rendelkező lakrészekről, vagy a többek részéről népszerű teljes lakásokról, házakról, a korrektség és a kiválóan funkcionáló berendezések nélkülözhetetlenek. Egyértelműen a bérbeadó feladata az esetlegesen felmerülő problémák, meghibásodások javítása, biztosítva ezzel, hogy ténylegesen használhatóak legyenek azok – a néha nem kevés bérleti díjért cserébe.

Gyakran az albérlet az egyetlen opció

Budapest még mindig töretlen népszerűségnek örvend az oktatás, karrier, magasabb jövedelmek iránt érdeklődők körében. A jelenlegi ingatlanárak nem feltétlen teszik lehetővé, hogy azonnal ingatlanvásárlással induljon a fővárosi tartózkodás. A hitelintézeteknél megemelkedett kamatok jelentős hatással vannak a hitelfelvételi kedvre, és egyébként sem mindig van igény arra, hogy néhány éves tartózkodás erejéig egy ekkora beruházásra kerüljön sor. Természetesen nem mehetünk el az anyagi lehetőségek mellett sem. Sok család számára egyszerűen lehetetlen megoldani azt, hogy megengedjenek maguknak egy budapesti ingatlanvásárlást.

Cél a korszerű élettér megteremtése

A háttérben az egyre növekvő élelmiszer-infláció, a korábban nem tapasztalt energiaválság áll, melyek mindegyike rányomta a bélyegét az ingatlanpiaci folyamatokra. Az alberletbudapest.hu információi szerint az eladó és a kiadó házak, lakások kapcsán is egyre többen érdeklődnek a korszerű, megfizethetően fenntartható, hőszigetelt, kis alapterületű ingatlanok iránt. A kínálati oldalon mind nagyobb számban jelennek meg a korszerűtlen, nagy alapterülettel bíró lakások, ám a kereslet egészen más irányba mozdul.

Nem elég a jó környék

A főváros méretéből adódóan sem mindegy, hogy az oktatási intézmény, a munkahely milyen könnyen érhető el. Sok idő spórolható meg azzal, ha ezek közelében sikerül albérletet találni. Ugyanakkor ma már nem elég a jó elhelyezkedés, ennél jelentősen nagyobb elvárásokkal állnak nekik az érdeklődők a keresgélésnek. Amennyiben csak egyetlen szoba bérlése a cél, úgy a lakótárs személyes is döntő lehet. A profi cégek megfelelő szűrők alkalmazásával találják meg az optimális lehetőségeket e szempontból is.

Hiába a jó környék, ha a lakás lelakott. Ez alapvetően elrettenti a bérlőket, főleg a korrekt szerződés hiányában. A mai kor embere igyekszik biztosra menni, s ez a számlaképesség és a szerződés jelentette jogi védelem kapcsán is megmutatkozik.

Címkék: albérlet, budapest

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.

2023. Május 12. 13:49, péntek | PR

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat vérből – a pollen és ételallergia felderítésére