Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2011. Október 25. 14:53, kedd | Bulvár
Forrás: STOP

Miből él Sváby András?

Miből él Sváby András?

44 éves Sváby András újságíró, riporter, aki királyrákkal és vörös tonhallal várta a vendégeit.

Fiatalon sok kudarc érte: nem vették fel az állatorvosi egyetemre, és ejtőernyőzni sem tudott, mert már akkor szemüveges volt, így kirostálták az alkalmasságin. A Magyar Rádióba viszont bekerült, majd dolgozott az Esti Egyenleg és az Objektív című műsorban is.

Amikor elindult a hazai kereskedelmi televíziózás, fiatal, ám tapasztalt emberként állhatott a startvonalhoz, s éppen ilyenekre volt akkor szükség. A TV2-höz került, ahol szép karriert csinált: az ország egyik legismertebb televíziós személyisége lett, vezette a Tényeket és a Jó estét Magyarországot!, majd pedig a Napló című politikai magazinműsor szerkesztője és műsorvezetője volt. Aztán pár éve búcsút mondott a képernyőnek, s azóta saját vállalkozásaiból él.

Az élet örömeihez van érzéke. Jó példa erre, hogy amikor a Vacsoracsatában szerepelt, olyan menüvel várta vendégeit, hogy leírni sem egyszerű: thai királyrákleves, utána roston sült vörös tonhal tejszínes zeller-krumpli szufléval, chilis ananásszal és rácson sült cukkinichipsszel, végül málna sorbet.

Két évtizede él boldog házasságban Enikővel, és két nagyfia van, Tamás és Péter. A nagyobbik, Tomi már fejére nőtt, bár egyelőre csak a testmagasságát tekintve, de a srác már tehetséggel vitorlázik is, s ez érzékenyebben érintheti a papát, aki köztudottan nagy szerelmese a hajózásnak.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 22. 19:10, péntek | Bulvár

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO csatornánál George R. R. Martin A Hét Királyság lovagja című novelláskötete alapján.

2021. Január 21. 08:00, csütörtök | Bulvár

Először számoltak meg elefántokat a világűrből

Először sikerült megszámolni állatokat mesterséges intelligenciával összekapcsolt műholdkamerákkal nagy kiterjedésű földrajzi térségében, ami fontos lépés a veszélyeztetett fajok populációinak megfigyelése terén.

2021. Január 19. 11:00, kedd | Bulvár

Gal Gadot főszereplésével készül kémthriller a Netflixnek

A Netflix szerezte meg a Heart of Stone című kémthriller forgalmazási jogait, amelynek főszerepét az izraeli filmcsillag, Gal Gadot játssza - osztotta meg értesülését a deadline.com hollywoodi hírportál.

2021. Január 16. 18:06, szombat | Bulvár

Húszéves a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.