Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 07. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Merkely: Minden eddigi oltásnál biztonságosabb a koronavírus elleni vakcina - VIDEÓ

Merkely: Minden eddigi oltásnál biztonságosabb a koronavírus elleni vakcina - VIDEÓ

Az új tipusú vakcinák sokkal biztonságosabbak, mint egy-két régebbi típusú - mondta Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora szerdán reggel a Mokkában.

Az, aki már egyszer átesett a fertőzésen és még egyszer kapcsolatba kerül a vírussal, sokkal könnyebben és gyorsabban tud reagálni, komolyabb szövődmények nélkül - közölte Merkely Béla a műsorban – írta a tenyek.hu.

Kifejtette, hogy ezzel együtt egyértelműen az oltás a lehető legbiztonságosabb módja annak, hogy immunitás alakuljon ki.

"Az új tipusú vakcinák sokkal biztonságosabbak, mint egy-két régebbi típusú. Ez egy új technológia, de valójában ismert módszer, olyan anyaggal visszük be ezt a hírvivő RNS-t a szervezetbe, amit például a kozmetikában régóta alkalmaznak" – emelte ki a Semmelweis Egyetem rektora a Mokka reggeli adásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.