Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 30. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Meleg, de csapadékos idővel kezdődik a május

Meleg, de csapadékos idővel kezdődik a május

Napsütés is lesz a hétvégén, de sokfelé szeles és csapadékos idő lesz a jellemző. Ezzel együtt meleg várható, május elsején néhol akár 28 Celsius-fokot is mérhetnek,

vasárnap délutántól azonban jelentős lehűlésre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken több órára kisüt a nap, de továbbra is többfelé - legkisebb eséllyel a Kisalföldön - lehetnek záporok, zivatarok. Estére csökken a csapadék. Napközben többfelé lesz élénk, néhol erős a szél, amely zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken 9-14, a legmagasabb 18-25 fok között alakul.

Szombaton, május elsején is több helyen számítani lehet záporra, zivatarra, de napsütéses időszakok is lesznek. A szél sokfelé lesz élénk, zivatarban viharos. A hajnali 7-14 fokról délutánra 19-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet (a déli megyékben várhatók 25 fok fölötti maximumok, az északkeleti határ közelében lesz a hűvösebb).

Vasárnap több órára kisüt a nap, de továbbra is több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A szél megerősödik, sokfelé - nem csak zivatarok környezetében - viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 9-16 fok lesz. Napközben 19-27 fok valószínű - olvasható az előrejelzésben, amelyben hozzátették: vasárnap délután északnyugat felől gyors, jelentős lehűlés várható.

Címkék: csapadék, eső, meleg, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.