Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 13. 10:16, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Megünnepelték a Margit Kórház önállóvá válását

Megünnepelték a Margit Kórház önállóvá válását

zócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a budapesti Szent Margit Kórház önállóvá válása alkalmából arról beszélt, arra törekszenek, hogy kijavítsák az égbekiáltó értelmetlenségeket az egészségügyben.

Tarlós István ünnepi beszédében elmondta, hogy kulcsfontosságú feladatokat lát el nemcsak Budapest egyes kerületei, hanem az agglomeráció szempontjából is a Margit Kórház; "rendkívüli hiba volt a kórház önállóságát annak idején megszüntetni". Emlékeztetett arra, hetven éve avatta szentté XII. Piusz pápa Árpád-házi Szent Margitot, akinek példája valóban méltó a kórház nevéhez, mert őt a szeretet példaképének tekintik.

Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója reményének adott hangot, hogy ezentúl minden év június 10-én, Margit-napon megünneplik majd kórházuk működését. Mint mondta, ez a nap a megújulásról szól, mert az intézmény 116 éves fennállása alatt számos történelmi vihart élt túl, és mindig visszaszerezte önállóságát, amelynek szükségessége szakmailag megalapozott.

A Szent Margit Kórház kiemelt fejlesztési céljai közé tartozik a központi intenzív és aneszteziológiai ellátás fejlesztéseinek folytatása, a központi műtő és a sebészeti osztály felújítása, az endoszkópos laboratórium bővítése, a műveseállomás berendezésének cseréje, illetve a központi laboratórium és a patológia műszerparkjának megújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.