Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Május 04. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megtalálták a fiatalság forrását

Megtalálták a fiatalság forrását

Első alkalommal fedezték fel az agy azon területét, amely kontrollálja a testen az öregedés jeleit - állítja egy új vizsgálati jelentés, amelyről a Fox News számol be. Egereken végzett kísérleti kutatások azt mutatják, hogy a hipotalamusz nevű régió képes gyorsítani vagy lassítani az öregedést.

Amennyiben a felfedezés embereken is megállja a helyét, az új utakat nyithat a korral összefüggő betegségek és az élettartam növelése tekintetében. Az öregedési folyamat kaotikus, passzív változásokat indít el a szövetekben vagy a szervekben. A hipotalamusz egy mandulaméretű szerkezet az agyban, amely olyan fontos funkciók ellenőrzéséért felelős, mint a növekedés, a fejlődés, a szaporodás vagy az anyagcsere.

Dr. Dongsheng Cai, a new yorki Albert Einstein Orvostudományi Kollégium kutatója és csapata felfedezte, hogy a hipotalamusznak ezen túl az öregedés kontrollálásában is jelentős szerepe van.

Az öregedéssel járó gyulladásos folyamatokban nagy szerepet játszanak az NF-B sejtek. A kutatás során kimutatták, hogy amikor az egereknél aktiválták az NF-B sejtek hipotalamusz felé vezető útját, akkor az öregedés felgyorsult, csökkent az izomerő, a bőr vastagsága és a tanulási képesség. Ezzel szemben, amikor blokkolták a sejtek útját, az öregedés lelassult, és átlagosan ezek az egerek 20 százalékkal tovább éltek, mint társaik.

Ezt követően a kutatók remélik, hogy többet fognak megtudni a hipotalamusz molekuláris funkciójáról, majd szeretnék elérni, hogy lassítani tudják az öregedést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: