Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Szeptember 06. 12:04, hétfő | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Megszökött egy börtönből hat fogoly Izraelben

Megszökött egy börtönből hat fogoly Izraelben

Izraelben megszökött a szigorúan őrzött Gilboa börtönből hat fogoly - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Nagy erőkkel, drónok és helikopterek bevetésével keresik az ország északi részén található büntetés végrehajtási intézményből egy kiásott alagúton át megszökött rabokat; jelentős katonai erők, kommandók vizsgálják át a környező kibucok területét. A közös cellából elszökött rabok mind életfogytig tartó büntetésüket töltötték, melyet izraeliek ellen végrehajtott, véres merényletek miatt szabtak ki rájuk.

Egyikük az Izraelben jól ismert Zakaria Zubeidi, aki a Fatah fegyveres, terrorral foglalkozó szárnyának, az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjának egyik egységét vezette, majd jelentős tisztséget viselt a Ciszjordániát vezető Fatah pártban.

A másik öt rab az Iszlám Dzsihád nevű palesztin terrorszervezet tagja volt, és szintén a Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenin város lakosai voltak. A börtönben viselt ruháikat és cipőiket megtalálták az intézményen kívül.

A szökést hajnali négykor fedezték fel a különösen gondosan őrzött börtönben, melyet 2004-ben, a második intifáda, vagyis palesztin felkelés idején hoztak létre. 2014-ben megakadályoztak egy hasonló szökési kísérletet, melyet szintén az Iszlám Dzsihád-rabok celláiból szerveztek.

Címkék: börtön, megszökött, rab

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.