Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 26. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megjelent az Ebola Kongóban is

Megjelent az Ebola Kongóban is

Az Ebola-vírus újból felbukkant a Kongói Demokratikus Köztársaságban, az eredeti származási helyén - jelentette be vasárnap az ország egészségügyi minisztere. 'Az eredmények pozitívak. Az Ebola-vírus jelenlétét Kongóban megerősítették' - közölte Félix Kabange Numbi azokra a mintákra hivatkozva, amelyeket gyomorvérzéstől szenvedő, elhunyt betegektől vettek le. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt héten azt mondta, hogy ennek nincs köze az ebolához.

A betegség, amelyet eddig nem azonosítottak, augusztus 11. óta 13 halálos áldozatot szedett Egyenlítő tartományban, az ország északnyugati részében. Nyolc halott mintáját küldték el az országos biomedikai kutató intézetbe, s ezekből eddig kettőben mutatták ki az ebolát - mondta a miniszter a televízióban közvetített tájékoztatójában. A tesztelést folytatják - tette hozzá.

Kabange Numbi az üzenetben hivatalosan kihirdette 'a hetedik Ebola-járványt a Kongói Demokratikus Köztársaságban' azóta, hogy 1976-ban felfedezték a vírust. A miniszter elmondta ugyanakkor, hogy a most kimutatott kórokozó más törzshöz tartozik, mint amelyik Nyugat-Afrikában már több mint 1400 embert ölt meg február óta. Megnyugtatásul közölte, hogy Jera körzete, ahol a megbetegedéseket észlelték, 1200 kilométerre van Kinshasától, a fővárostól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).