Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 12. 14:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Mégis marad a barkácsáruházlánc

Mégis marad a barkácsáruházlánc

Nem szándékozik megválni kelet-európai érdekeltségétől a Praktiker a társaság elnöke szerint.

Thomas Fox több német üzleti portál beszámolója szerint elmondta: valóban tervezik a portfólió felülvizsgálatát a jövedelmezőség javítása céljából, de szerinte most elsősorban a megvalósíthatóságot kell előtérbe helyezni. A Görögországban, Romániában, Magyarországon és Lengyelországban uralkodó gazdasági helyzet közepette jelenleg nehéz olyat találni, aki ezekben az országokban most befektetni akar.

A Praktiker főrészvényese néhány nappal ezelőtt azt vetette fel, hogy a német barkácsáruházláncnak vissza kellene vonulnia a kelet-európai piacról. A Cipruson bejegyzett osztrák Maseltov befektetési társaság szóvivője a Financial Times Deutschlandnak azt mondta, hogy a kelet-európai üzletág eladása 50-70 millió euró bevételt hozhatna a cégcsoportnak. Ezt a pénzt a vállalat helyzetének javítására fordítanák.

A Maseltov befektetési társaságnak a Semper Constantia bankkal együtt 15 százalékos részesedése van a Praktikerben.

A Praktikernek legalább 300 millió euróra lenne szüksége ahhoz, hogy végrehajtsa azokat a változtatásokat, amelyek révén ismét nyereségessé válhat a cégcsoport.

Tavaly a félmilliárd eurót is meghaladta a Praktiker csoport vesztesége, ez sorban már a harmadik esztendő, hogy veszteséges a kiterjedt kelet-európai hálózattal rendelkező német barkácsáruházlánc.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.