Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2018. Május 10. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Meggyilkolt a családja egy olaszországi pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiválasztott férjre

Meggyilkolt a családja egy olaszországi pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiválasztott férjre

Családja férfitagjai ölték meg azt az Olaszországban élő 25 éves pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiszemelt férjre - jelentette az olasz sajtó szerdán.

Az Olaszországban élő Sana Cheema április második felében Pakisztánba utazott, ott halt meg. A nőt azonnal eltemették Pakisztánban.

Családja több verziót is közölt az olasz hatóságokkal, miszerint a nő hirtelen betegségben, balesetben, infarktusban halt meg.

Az olasz ügyészség vizsgálatot indított és orvosszakértői vizsgálatot kért a pakisztáni hatóságoktól. Így derült ki, hogy a nőt megfojtották és eltörték a nyakát. Az áldozat apját, fivérét és nagybátyját Pakisztánban őrizetbe vették.

Sana Cheema 2003-ban telepedett le családjával az észak-olaszországi Bresciában, ahol egy autósiskolában dolgozott. Pakisztánba szüleivel és testvéreivel utazott, majd semmilyen életjelet nem adott magáról. Olaszországi ismerősei és munkaadója nem hitte el hirtelen halálhírét, feljelentést tettek, így indult el az olasz hatóságok vizsgálata.

Mint kiderült, a nőt nem sokkal Pakisztánba való megérkezése után megölték. Nem tudta, hogy családja már megszervezte a házasságát egy számára ismeretlen pakisztáni férfival. Amikor a fiatal nő nemet mondott, megölték. Elutasítása ugyanis családja szerint szégyent hozott rájuk.

Sana Cheema sorsa a szintén pakisztáni származású Hina Saleemére emlékeztet. Ő is családjával gyerekkora óta Bresciában élt, és húszévesen eljegyezte magát egy olasz férfival. Családja ezt ellenezte, olyannyira, hogy 2006-ban a család négy férfitagja megölte Hina Saleemet. Elvágták a torkát majd eltemették a család bresciai házának udvarán. Az elkövetőket az olasz bíróság jogerősen elítélte.

2010-ben egy Modena városa közelében élő pakisztáni családban a férj kővel agyonverte a feleségét, miután az asszony húszéves lányuk védelmére kelt, aki nem akart Pakisztánban férjhez menni egy apja által kiválasztott férfihoz.

Az Olaszországban élő pakisztáni bevándorlók számát több mint 100 ezerre becsülik. Hivatalos adatok nincsenek arról, hány olaszországi pakisztáni család "költöztette" haza lányát akarata ellenére és adta Pakisztánban férjhez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 05:00, szombat | Külföld

Öt nappal a tanévkezdés után ismét iskolákat zártak be Németországban

Mindössze öt nappal az új tanév megkezdése után pénteken bezártak két iskolát a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban.

2020. Augusztus 07. 16:01, péntek | Külföld

A Maldív-szigeteknél az egyik legsúlyosabb a mikroműanyag-szennyezettség a világon

Ez súlyos következményei lehetnek a sekélyvízi korallzátonyok élővilágára és fenyegetést jelenthet a szigetek lakóinak megélhetésére is.

2020. Augusztus 07. 11:58, péntek | Külföld

Még egy kanadai állampolgárt halálra ítéltek Kínában

Csütörtök után pénteken is halálra ítéltek egy kanadai állampolgárt Kínában kábítószer előállításának és szállításának bűntette miatt.

2020. Augusztus 07. 10:46, péntek | Külföld

Átlépte a 19 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

Átlépte péntek reggelre a 19 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.