Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 08. 05:10, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Megduplázódott a térfigyelő kamerák száma a Ferencvárosban

Megduplázódott a térfigyelő kamerák száma a Ferencvárosban

Megduplázódott a térfigyelő kamerák száma a főváros IX. kerületben.

A kibővített kamerarendszer csütörtöki átadásán Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt, hogy a kerületben élők a kormányváltáskor elsősorban biztonsággal használható aluljárókat kértek, valamint több rendőrt a közterületekre. Hozzátette: ennek alapján kezdődött meg a főváros rendőrségeinek átszervezése, és a Ferencvárosban is bevezették az úgynevezett gördülő akciókat. Ez azt jelenti, hogy a Készenléti Rendőrség tagjai megjelennek egy adott területen, bűnelkövetőket, körözött személyeket keresnek és fognak el, majd továbbmennek egy másik területre - magyarázta.

A tárcavezető szerint egyértelmű, hogy a közterületi rendőri jelenlét nem lehet folyamatos mindenütt, ezért áttekintették a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésének lehetőségeit. "Erősen meglepődött", amikor megtudta, hogy legutóbb 2002-ben helyeztek ki kamerát a Ferencvárosban.

Pintér Sándor szólt arról is, hogy a közbiztonság további javításához ezután is szükséges a széles körű összefogás és az állampolgárok segítsége.


Bácskai János (Fidesz-KDNP), a Ferencváros polgármestere arról beszélt, hogy az idén három jelentős közbiztonsági intézkedést hoztak a városrészben. Rendőrőrsöt adtak át a József Attila lakótelepen, emellett három körzeti megbízotti irodát nyitottak és már készül a negyedik, most pedig megduplázták a kamerák számát.

A polgármester jelezte, a kameráktól a bűncselekmények számának csökkenését várja. Megjegyezte: a rendszernek bizonyítási eljárásoknál is fontos szerepe van, és a tavaszi Thaly Kálmán utcai lövöldözőt ennek segítségével fogták el két és fél óra alatt. A most átadott 26 térfigyelő kamerával már 54 működik a Ferencvárosban, a kerület 2010 óta mintegy 70 millió forintot költött ezek fejlesztésére és javítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni