Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 01. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megdőltek a melegrekordok a tél utolsó napján

Megdőltek a melegrekordok a tél utolsó napján

A fővárosi és az országos melegrekord is megdőlt a tél utolsó napján - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-vel.

Mostanáig ezen a napon 19,7 Celsius-fok volt a legmagasabb hőmérséklet, amit ezen a napon mértek. Ezt 1927-ben Jászberényben rögzítették. Ennék csaknem 2 fokkal melegebb volt most Kiszomboron, így az új napi országos rekord 21,6 fok lett.

A fővárosban is 1927-ben volt a legmelegebb a február 28., akkor 17,2 fok volt. Most viszont a XVIII. kerületi, pestszentlőrinci állomáson 17,4 fokot mértek.

A sokévi átlag szerint a 20 fok fölötti csúcsértékek május első felére jellemzőek - jegyezte meg a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzések szerint viszont szerdán, a tavasz első napján hidegfront érkezik, s ennek hatására jelentősen csökken a hőmérséklet. Szerdán napközben a csapadékzóna kelet felé távozik, délután a keleti megyékben is megszűnik a kiterjedt csapadék, már csak néhol lehet futó zápor, az Alpokalján esetleg zivatar sem kizárt. A szél többfelé erős, a Dunántúl északi részén viharos is lehet, majd estétől ott is mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között várható.

Csütörtökön és pénteken a leghidegebb órákban mínuszok is lehetnek. A hétvégén viszont melegszik az idő, néhol ismét 20 fok körül alakulhatnak a maximumok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során