Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2012. Március 11. 14:03, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP

Még a 47 ezret sem fizetik ki

Még a 47 ezret sem fizetik ki

A közmunkáért fizetett havi 47 ezer forintból a kormánypárti politikusok szerint meg lehet élni. Úgy tűnik azonban, hogy még ezt sem fizetik ki a munkásoknak.

Pedig ha valaki közmunkára jelentkezik a mostani feltételek mellett, az bizony nem viccből teszi. Ennek ellenére egy, az Északonline-on olvasható cikk szerint a halmaji közmunkásoknak nem fizették ki a bért a munkájukért. Pedig hetente kellett volna fizetnie az önkormányzatnak, ám négy heti patakparti bozótirtás után egyszerűen hazaküldték őket, mondván, hogy nem érkezett meg a pénzük.

A munkások kétségbe vannak esve, némelyiküket már a villany kikapcsolása fenyegeti, mert nem tudják fizetni a közüzemi számláikat. Ráadásul a 22.500 forint szociális segélyt sem kapják, hiszen február 10-e óta közfoglalkoztatásban állnak. Úgy tűnik tehát, hogy a munka is kárba veszett és a segély is elúszott. Nem beszélve arról, hogy a második héten meg is fenyegették a munkásokat: aki beszélni mer a fizetés csúszásáról, az soha többé nem kap közmunkát.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő pénteken Halmajra utazott, hogy saját szemével győződjön meg a fenntarthatatlan helyzetről. A politikus a STOP-nak megerősítette a fenti információkat. - Nem a kormány médiamenedzselésére kellene pályázatot kiírni, hanem abból a 800 millióból ki kéne fizetni a közmunkásoknak legalább azt a kevés bért, ami jár - mondta Nyakó, hozzátéve, hogy nem elképzelhetetlen, hogy az ország területén több száz ember is érintett lehet hasonló ügyekben.

A szocialista képviselő kijelentette: mindent megtesz azért, hogy Halmajon a közmunkások megkapják a járandóságukat. Vasárnap a borsodi településre utazik, ahol a kisemmizett közmunkásokkal együtt sajtótájékoztatót tart.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 18:01, péntek | Belföld

Elsodort egy rendőrt és nekiment két rendőrautónak egy amokfutó tinis autós

Nekihajtott kocsival egy rendőrségi autónak, elsodorta a mellette álló rendőrt, majd újabb rendőrségi autóval ütközött egy jogosítvánnyal nem rendelkező 16 éves fiatal Budapesten péntek hajnalban

2022. Január 28. 17:06, péntek | Belföld

Decemberben sem állt meg a villamos energia árának növekedése

Tavaly az utolsó hónapban is folytatódott a villamosenergia-árak emelkedése; decemberben a másnapi piacon újabb árcsúcsok dőltek meg

2022. Január 28. 16:05, péntek | Belföld

Évek óta jelentős számú új gyógyszer kap tb-támogatást

Évek óta jelentős számú gyógyszer kap újonnan társadalombiztosítási (tb-) támogatást, tavaly húsz betegségcsoportnál 31 új gyógyszer befogadásáról született döntés

2022. Január 28. 13:03, péntek | Belföld

Minden korábban mértnél alacsonyabb a januári álláskeresők száma

Idén januárban 249 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) regiszterében