Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 22. 07:54, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Második hete uralja a Deadpool az amerikai mozikat

Második hete uralja a Deadpool az amerikai mozikat

Második hete uralja a Deadpool című amerikai szuperhősös akciófilm a hétvégi észak-amerikai mozis kasszasikerlistát - írta a Variety.com.

Ezen a hétvégén a becslések szerint 55 millió dolláros (15,2 milliárd forint) jegyárbevételre tett szert a Fox stúdió Tim Miller rendezte szuperhősmozija, mely az első hétvégén 132,2 millió dollárral vezette az észak-amerikai toplistát.

Az X-Men-sorozat 2009-es epizódjában már feltűnt Deadpool, eredeti nevén Wade Wilson - akit, mint az X-menben, most is Ryan Renolds alakít - egy operáció után különleges képesség birtokába kerül: ha sérülés éri éri, igen gyorsan meggyógyul.

A Deadpoollal szemben nem sok új alkotást indítottak a hétvégén Észak-Amerikában. A Risen (Felemelkedés) volt közülük a legeredményesebb, a Jézus halálát és feltámadását kutató katona drámája a toplista harmadik helyére került 2915 filmszínházban szerzett 11 millió dolláros jegyárbevételével.

A sikerlista negyedik helyére szintén egy frissen bemutatott alkotás futott be: a The Witch (A boszorkány) című horrorfilm 1630-ban, Új-Angliában játszódik, ahol a középpontban álló puritán család tajgait természet feletti erők fordítják egymás ellen. Az A24 stúdió filmjére 2046 észak-amerikai filmszínházban 8,7 millió dollárért váltottak jegyet.

A toplista második helyét ezen a hétvégén is a Kung Fu Panda 3 foglalta el, 12,5 millió dollárra tett szert ez alkalommal. Az animációs film januári bemutatója óta 117,1 millió dolláros jegyárbevételnél tart.

Az ötödik helyre a Hogyan legyünk szinglik című romantikus vígjáték futott be 8,2 millió dollárral, mellyel együtt 31,8 millió dollárra növekedett az észak-amerikai jegyárbevétele.

Címkék: deadpool, film, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára