Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 22. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

Már az orvosok is közösségi oldalon keresztül gyógyítanak

A Doximity egy olyan közösségi oldal orvosok számára, ahol a szakemberek egymással kommunikálva megoszthatják tapasztalataikat, konzultálhatnak, segítséget nyújthatnak egymásnak. Mindezt a betegellátás javítása és a hibák csökkentése érdekében - írja a Fox News.

'A kommunikáció az egyik legnagyobb kihívás az orvosi szakterületen' - mondta Jeff Tangney, a Doximity alapítója és vezérigazgatója. 'Ennek hiánya az első számú oka az orvosi hibáknak' - tette hozzá.

Tangey szerint ennek útjában az áll, hogy a betegek adatvédelmi jogainak érdekében törvény tiltja, hogy sms-ben vagy e-mailen keresztül az orvosok megvitassák a különböző páciensek ügyeit.

A Doximity az első olyan oldal, amely figyelembe véve a törvényi szabályozást, lehetővé teszi az orvosok közötti kommunikációt, még akkor is, ha több ezer kilométer választja el őket. A közösségi oldal létrehozása, 2010 októbere óta több mint nyolcvanezer orvos csatlakozott hozzá, akik mintegy tízezer esetet megvitattak és megoldottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.