Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 22. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: mti

Magyarország tíz év után visszatér az UNESCO végrehajtó tanácsába

Magyarország tíz év után visszatér az UNESCO végrehajtó tanácsába

Az UNESCO általános konferenciájának 40. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a szervezet végrehajtó tanácsába,

az ország ezzel tízéves távollét után tér vissza a nagy presztízzsel bíró testületbe - közölte Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

Kifejtette: a végrehajtó tanácsi tagság lehetővé teszi Magyarország szakmai tekintélyének és politikai jelenlétének növelését, emellett segíti a magyar érdekek érvényesítését az oktatással, kultúrával, tudománnyal és sporttal foglalkozó világszervezetben.

Magyarországot a 2019-2023 közötti időszakra választották be az 58 tagú testületbe.

A sajtófőnök hangsúlyozta: a négyéves mandátum elnyeréséért folytatott átfogó kampánytevékenység a Külgazdasági és Külügyminisztérium koordinálása mellett zajlott.

"Az eredmény jól mutatja hazánk diplomáciai tevekénységének nemzetközi elismertségét az ENSZ egyik legrégebbi szervezetének tagállamai körében" - fogalmazott Paczolay Máté.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.