Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 27. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Magyar, torinói és madridi végzős artisták műsora a Nagycirkuszban

Magyar, torinói és madridi végzős artisták műsora a Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz minden évben megrendezi a Baross Imre Artistaképző végzőseinek vizsgaelőadását, a torinói Flick és a madridi Carampa Cirkusziskola növendékeinek vendégszereplésével egészül ki június 29-én.

Az idei gálán a három cirkusziskola növendékei lépnek fel

Hagyományos és a kortárs cirkusz elemeit ötvöző műsort mutatnak be az érdeklődőknek. Szombaton 11 és 15 órakor látható két előadás az állatszámok kivételével felvonultatja a cirkusz minden elemét a zsonglőrtől az ugró-, dobó-, levegőszámokat bemutató artistákon át a bohócokig - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Nagycirkusz.

A művészeti munkát Roberto Magro olasz kortárs mozgásművészeti koreográfus, dramaturg, rendező készítette elő, aki 2012-ben már szerepelt Budapesten egy általa rendezett kortárs mozgásművészeti előadással.
A torinói Flick artista cirkusziskola produkciója a mediterrán jellemzőket vonultatja fel, a vásári, mutatványos és utcai műfajt vegyítik a cirkuszművészettel.

Az artisták olyan egyedi produkciókat mutatnak be, amelyek az utcán, a vásári forgatagban, vándor- és kőcirkuszban, de adott esetben egy színház színpadán is ugyan olyan élményt nyújtanak.


A madridi Carampa Európa egyik legelismertebb oktatási központja

Az olasz iskolához hasonlóan a déli országok szabadabb szemléletét tükrözi, amely a kötetlen szórakozásra és szórakoztatásra épít: a vándorcirkuszok különleges világát ötvözik a hagyományos és a kortárs művészeti irányzatokkal. Kiemelkedik közülük a bohóc-, és a Kubában tanult technikákat az európai cirkusz világával ötvöző létraszám.

A produkcióban közreműködik a Makám zenekar, a népzenei és világzenei műfaj nemzetközileg is elismert képviselője.
A közös műsoron túl a meghívott külföldi iskolák tanárai a Baross Imre Artistaképző tanulóinak és az érdeklődő artisták számára műhelyfoglalkozásokat tartanak, a magyar oktatók pedig a külföldi diákoknak, tanároknak rendeznek bemutatót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.