Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Augusztus 19. 05:19, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Maariv: izraeli és palesztin tisztségviselők találkoztak Budapesten

Maariv: izraeli és palesztin tisztségviselők találkoztak Budapesten

Izraeli és palesztin tisztségviselők találkoztak a múlt héten Budapesten, és azokról erőfeszítésekről tárgyaltak, hogy biztosítsák az amerikai közvetítéssel nemrég felújított közvetlen béketárgyalások folytatását.

A lap tudósítása szerint izraeli részről kneszettagok vettek részt a tanácskozáson: Dov Lipman, Boáz Toporovszki és Jifát Kariv a Jes Atíd (Van Jövő) párttól, valamint Móse Mizrahi a Munkapárttól és Dávid Cúr a Hatnuától (Mozgalom). A palesztinokat két Fatah-tisztségviselő, Kaddúra Fáresz és Számi al-Abed, továbbá két törvényhozó, Abdalláh Abdalláh és Dzsamál Zakkút képviselte.

"Minél előbb eljutunk a kétállami megoldáshoz, annál jobb mindkét félnek. Azzal a tudattal távoztam a találkozóról, hogy tudunk beszélni velük - mondta az újságnak Kariv asszony. - A (Jordán) folyótól a tengerig terjedő egyállami megoldás támogatása árt a békefolyamatnak. Az izraeli kormánynak meg kell hoznia néhány felelős és merész döntést."


A Maariv szerint a palesztin és izraeli tisztségviselők Budapesten megegyeztek egy közös közlemény kiadásában, amely "sürgeti az izraeli és palesztin vezetőket, hogy jussanak megállapodásra", és kinyilvánították támogatásukat a Genfi Kezdeményezés nevű, palesztin és izraeli szakértőkből, egykori diplomatákból és kormányhivatalnokokból állt csoport béketerve mellett.

Kaddúra Fáresz a maga részéről csak a találkozó tényét erősítette meg, de részleteket nem közölt, és megjegyzést sem fűzött hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban