Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 21. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: infopest

Ma újra úszik a kő!- II. BETONKENU verseny

Ma újra úszik a kő!- II. BETONKENU verseny

Ráckevén kerül megrendezésre az II. Mapei Betonkenu kupa.

Betonból úszó alkalmatosságot készíteni komoly szakmai kihívás, de koránt sem őrültség. A hazánkban tavaly először megrendezett verseny külföldön már nagy hagyományokkal rendelkezik. Célja, hogy értékes innovációk bölcsője, ihletője legyen. Az idei versenyre eddig nyolc csapat, cégek és egyetemek, köztük a Kolozsvári Egyetem csapata adta le a nevezését.

A kenuk készítését hosszas tervezési és kivitelezési munka előzi meg. A versenyre jellemzően egyetemi csapatok, a cement- és betongyárak valamint építőipari tervező és kivitelező cégek neveztek.

Elsüllyedni szabálytalan! De a győzelemhez nem elég…

A versenyen induló csaptoknak szigorú szabályok szerint kell legalább négy, legfeljebb hat méter hosszú, nyitott kisméretű hajót, azaz kenut készíteni betonból. A legfontosabb szabály mégis az, hogy a betonkenut, úgy kell elkészíteni, hogy az a verseny ideje alatt ne süllyedjen el.

A betonkenu verseny távja 600 méter, melyet minium két futamban kell teljesítenie a csapatoknak. A győztest független zsűri választja ki a tervezés ötletessége és kivitelezése, a megvalósításról készült prezentáció és a versenytávokon elért helyezés alapján.

A látványos eseményt idén először megrendezett flúgos futam színesíti, melynek során bármilyen betonból készült úszóalkalmatossággal lehetett nevezni. A lényeg, hogy ússzon és bírjon el legalább egy embert.

Helyszín: Ráckeve, Savoyai kastély előtti Duna-ág

Időpont: 2013. június 21. 9:30

PROGRAM

9:30 – Megnyitó a Savoya Kastély Díszteremben, a csapatok rövid prezentációja a betonkenu készítésről

10:30 – A kastély előtti vízparton a hajók felmérése

Kb. 11:30 Betonkenu futamok

Azt követően sárkányhajós versenyek és „flúgos futam” bonyolítása

18:00 – Eredményhirdetés és ünnepélyes díjkiosztó, fogadás

A verseny honlapja:www.betonkenu.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.