Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2012. Február 16. 07:30, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

Ma dől el hazánk sorsa

Ma dől el hazánk sorsa

A hazánkkal kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról szavaz az Európai Parlament.

A voksolás akár a lisszaboni szerződés hetedik cikkelyének alkalmazását is maga után vonhatja, ami akár több ezer milliárd forint uniós támogatás elvesztését jelentheti.

Néhány hete az Európai Parlament plenáris ülésen foglalkozott hazánk ügyével, ma pedig a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekkel kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról fognak a képviselők szavazni – írja a Magyar Nemzet. A határidőig három ilyen is érkezett. A szocialisták, a zöld- és a liberális frakció közös tervezete – amelynek az erőviszonyok alapján a legnagyobb az esélye az elfogadásra – súlyos aggodalmakat fogalmaz meg, és arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy újabb magyar törvényeket is vizsgáljon, például a választási vagy az egyházügyi szabályozást. Az indítvány még a lisszaboni szerződés komoly szankciókat is megfogalmazó hetedik cikkelyének alkalmazását is felveti. A tervezetet aláírták az MSZP európai parlamenti képviselői, így Göncz Kinga és Tabajdi Csaba.

A Fidesz képviselőit is soraiban tudó Európai Néppárt javaslata ugyanakkor kiemeli, az új magyar alkotmány teljes egészében magában fogalja az alapvető jogok uniós chartáját, és tisztességesebb választási rendszert is létesít.

Az úgynevezett konzervatívok és reformisták jegyzik a harmadik határozati javaslatot, a rövid dokumentum arra emlékeztet, hogy a magyar kormány már jelezte készségét az Európai Bizottsággal való együttműködésre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 16:08, szombat | Külföld

Már több mint egymillió adag oltást adtak be Olaszországban

Olaszországban már több mint egymillió adag oltást adtak be a koronavírus ellen az egészségügyi minisztérium pénteki adatai szerint. Közben Lazio tartományban bejelentették, hogy oltási igazolványt vezetnek be.

2021. Január 16. 15:04, szombat | Külföld

Tovább szigorítanak a spanyol tartományok

A járványügyi intézkedések további szigorítását jelentette be több spanyol tartomány pénteken a koronavírus-fertőzések számának folyamatos növekedése miatt.

2021. Január 16. 13:03, szombat | Külföld

Hétfőtől minden beutazónak karanténba kell vonulnia az Egyesült Királyságban

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba - jelentette be pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

2021. Január 16. 10:52, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma már közel 94 millió

A világban 93 819 952-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 008 273-ra a halálos áldozatok és 51 666 159-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.