Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2013. December 29. 05:27, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Lotfi Begi (Compact Disco) remixlemezt készített

Lotfi Begi (Compact Disco) remixlemezt készített

Remixek címmel önálló CD-t jelentetett meg Lotfi Begi, a Compact Disco tagja. A dj-ként is aktív zenész albumán 12 népszerű magyar előadó egy-egy dalának átértelmezése szerepel.

"A projekt úgy indult, hogy Zséda tavaly ősz táján megkért arra, készítsek remixet Dance című dalára. Ez nem várt sikert aratott, játszották a rádiók. A második megkeresés Rúzsa Magditól jött, amikor az énekesnő Walkó Csabival (a Compact Disco frontemberével) együtt szerepelt A Dal zsűrijében. A Szerelem című számára készített remixem sikeresebb lett, mint az eredeti, sok olyan rádióba bekerült, amely egyébként nem játszott tőle" - idézte fel Lotfi Begi (Lotfi Behnam) az MTI-nek.

Mint fogalmazott, a Rúzsa Magdi-remixszel sikerült hidat teremtenie egymástól távol álló műfajok és stílusok között és innen jött az ötlet, hogy ezzel a megközelítéssel egy egész lemezt állítsanak össze.

A CD-n (kiadó: Magneoton) szereplő remixek túlnyomó többségét felkérésre készítette, így született "diszkós" változat mások mellett ByeAlex (Kedvesem), a Magashegyi Underground (Esőnap), az Irie Maffia (Fever In Her Eyes), Ákos (Előkelő idegen), a Carbonfools (Clublights), sőt, a Compact Disco (Sound of Our Hearts) egy-egy dalára. Két remix elkészítését Begi maga kezdeményezte: az egyiket Karányi és Én Hello című számára, a másikat a Skorpió Dédapámjára.


"Utóbbinak az a története, hogy már kisgyerekként válogatás-kazettákat készítettem a rádióból rögzített számokból és az egyik kazi B oldalán ott volt ez a Skorpió-dal, amit nagyon megszerettem. Még az Eurovíziós Dalfesztivál előtt álltunk a Compact Discóval, amikor Szakos Krisztiánnal egy átmulatott éjjeli stúdiózás során elővettük a Dédapámat, amit aztán a Skorpióval újra felvettünk" - mesélte.

A Szakos Krisztiánnal közös munkákat Midnight Run remixekként jegyzik, a CD-n összesen négy ilyen szerepel. Begi elmondta, hogy nagyon sokféle zenét szeret hallgatni és készíteni, számos műfajból merít inspirációt. A Remixeken van deep house, nu disco, trances dolog és más is. "Lehet hasonlóságokat felfedezni a remixeim között, hallottam másoktól, hogy jellegzetesen begis, amit csinálok, de az összkép elég színes és eklektikus" - jegyezte meg.

Bár országos hírnévre a 2008-tól létező Compact Disco groove-okért, extra zenei sávokért és effektekért felelős tagjaként tett szert, remixer és dj-karrierje jóval korábban elkezdődött, 2004-től a Collins&Behnam duóval.


"Az akkori zenei világomból elsősorban a tapasztalat és az inspiráció maradt meg, a Collins&Behnam egy sokkal undergroundabb műfaj volt, mint a mostani. Akkor a leghíresebb dj-k, például Carl Cox vagy a Deep Dish kiadóinál jelentek meg zenéink, kétszer turnéztunk Tokióban. A külföldi vonal most is él, idén a görög Top 10-es dance listára kerültem fel az Apple Honey remixével" - fejtette ki Begi, akinek több mint egy éve hetente kétszer jelentkezik népszerű mixműsora az egyik kereskedelmi rádióban.

Lotfi Beginek dj-ként a két ünnep között is több fellépése volt, illetve van. Facebook oldala szerint szilveszterkor például háromszor is játszik, a budapesti Millenárison és a debreceni Loft Barban a pultnál, Miskolcon a Compact Discóval. "Dj-ként szoktam játszani a remixlemezemről is" - tette hozzá.

A jövő évi tervek között természetesen a nemrég új lemezt megjelentetett Compact Disco áll az első helyen, de Begi önálló trackek készítését is tervezi, kifejezetten külföldi kiadók számára. Emellett szeretne egy hip-hop lemezt is.

Címkék: ezene, kultúra, lemez

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 05. 18:00, szerda | Belföld

Fegyházban ülve csalt ki pénzt egy férfi többektől

Vádat emelt a Monori Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a fegyházból, fogva tartása idején telefonon csalt ki pénzt több embertől - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

2020. Augusztus 05. 17:01, szerda | Belföld

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem, amely egy rövid visszarendeződési időt követően már emelkedést mutatott, ez pedig a kormányzati intézkedéseknek is köszönhető

2020. Augusztus 05. 16:08, szerda | Sport

Felemás hétvége Horvátországban

Grobnikban folytatódott a Gender Racing Team számára az idei versenyévad.

2020. Augusztus 05. 15:05, szerda | Kék hírek

Jogtalanul kiadott fegyverengedélyek miatt emeltek vádat 29 ember ellen

Jogtalanul kiadott sportcélú fegyverengedélyek miatt emelt vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 ember ellen - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-t.