Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 21. 15:04, péntek | Sport
Forrás: MTI

London 2012 - Vasárnap kapja meg a bronzérmét Hatos

London 2012 - Vasárnap kapja meg a bronzérmét Hatos

Megérkezett Magyarországra Hatos Gábor birkózó londoni olimpiai bronzérme, amelyet vasárnap, Győrben vehet majd át a sportoló.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint pénteken jött meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájának harmadik helyéért járó medál, melyet a doppingvétségen ért üzbég Szoszlan Tyigijev szolgáltatott vissza korábban a NOB-nak.
Az érmet Borkai Zsolt MOB-elnök adja át Hatosnak vasárnap 11.00 órakor, a győri Polgármesteri Hivatal épületében.
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) novemberben ítélte Hatos Gábornak a bronzot, miután a NOB kizárta Tyigijevet, aki a kategória helyosztóján legyőzte Hatost. Az üzbég sportolóról szeptemberben derült ki, hogy a Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s ő nem kérte a B próba elvégzését.
A 28 éves Hatos a magyar olimpiai csapat 18. londoni érmét szerezte, s egyben a harmadik birkózó, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, Módos Péter (55 kg) harmadik lett. A brit fővárosban eredetileg nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők, Hatosé a hatodik bronz.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.