Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2012. Augusztus 15. 13:36, szerda | Külföld
Forrás: MTI

London 2012 - A The Wall Street Journal blogja: csodát műveltek a magyarok

London 2012 - A The Wall Street Journal blogja: csodát műveltek a magyarok

Csodát műveltek a magyar sportolók a londoni olimpiai játékokon - olvasható a The Wall Street Journal internetes oldalán a lap hivatalos blogjában.

A tekintélyes amerikai konzervatív üzleti-politikai napilap blogjában közölt írás azt emelte ki, hogy a Magyarországgal kapcsolatos külföldi, illetve a hazai politikai és gazdasági viták után az ország teljes joggal került a lapok címoldalára. A magyar olimpiai csapat ugyanis Londonban túlteljesített minden előzetes várakozást, kiváló eredményt ért el, és kilencedik helyen végzett az olimpiai éremtáblázaton.
A magyar szurkolók úsznak a boldogságban. Az ország sportolói 17 érmet szereztek, nyolc aranyat, négy ezüstöt és öt bronzot. Az olimpia előtti várakozások aligha voltak rózsásak. Több panasz hangzott el a pénzügyi, valamint a nem kielégítő edzési feltételek miatt, és a londoni játékok előtti versenyek nem éppen ígéretes eredményekkel zárultak. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pedig azon az állásponton volt, hogy a négy évvel ezelőtti, mindössze három aranyérmet hozó pekingi szereplés megismétlése kielégítőnek számítana - olvasható az írásban.
Idézte Borkai Zsoltot, a MOB elnökét, aki kijelentette: "amit Londonban láttunk, az túltett minden csodán".
Az írás a magyar eredményeket azért is rendkívül figyelemreméltónak nevezi, mert a közép-európai térség más országai messze elmaradtak Magyarország mögött. Csehország például a 19., Lengyelország pedig a csalódást jelentő 30. helyen végzett az éremtáblázaton.
A sikeres magyar szereplés kapcsán emlékeztet arra is, hogy Magyarország nyugati szomszédja, Ausztria Londonban egyetlen érmet sem szerzett, az illetékes miniszter ezért az ország sportolóit "turistáknak" nevezte, és a pénzügyi támogatás drasztikus csökkentését helyezte kilátásba. Németország is hasonló intézkedéseket fontolgat, a német sportolók által szerzett 44 érem ugyanis messze elmaradt a várakozásoktól.
Az írás végezetül utalt Borkai Zsolt ígéretére, amely szerint a MOB minden tőle telhetőt megtesz a különböző sportágak támogatása, illetve annak érdekében, hogy megteremtsék az újabb sikerek alapjait, különös tekintettel a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokra.


Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 08:05, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma a világban már meghaladta a 41,1 milliót, a gyógyultaké a 28 milliót

A világon már 41 171 093 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 130 597, a meggyógyultaké pedig 28 040 033 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

2020. Október 21. 15:08, szerda | Külföld

Franciaországban a napi esetszám csökkent, de a súlyos esetek és a halottak száma nő

Az elmúlt 24 órában 20 468 koronavírusos estet tártak fel Franciaországban, ami több, mint az előző napi 13 243, de elmarad a hétvégén és a múlt héten regisztrált 30 ezres napi esetszámoktól.

2020. Október 21. 11:03, szerda | Külföld

Önkéntes lesz az országos tesztelés Szlovákiában

Önkéntes lesz az országos koronavírus-tesztelés Szlovákiában. Aki azonban nem vesz részt rajta, kötelező módon tíznapos karanténba kell vonulnia

2020. Október 21. 10:41, szerda | Külföld

Aszteroida száguld a Föld felé

Még az amerikai választások előtt becsapódhat.