Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 30. 07:03, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Lezuhant egy kisgép egy amerikai nemzetközi repülőtéren, órákig senki sem vette észre

Lezuhant egy kisgép egy amerikai nemzetközi repülőtéren, órákig senki sem vette észre

Lezuhant és lángra kapott egy kisgép egy egyesült államokbeli nemzetközi repülőtéren, de órákon át senki sem tudott róla, és az irányítótorony sem vette észre, hogy baleset történt; a pilóta meghalt - jelentette a CNN hírtelevízió.

A szerencsétlenség a Nashville-i nemzetközi repülőtéren történt helyi idő szerint kedd éjszaka. Egy ontariói repülőklub Cessna típusú egymotoros gépe feltehetően hajnali három óra körül zuhant le, amikor köd volt és rosszak voltak a látási viszonyok. A balesetre órákkal később, napkelte után derült fény, amikor egy felszálló gép pilótája felfigyelt a három párhuzamos kifutópálya egyikének végén heverő roncsdarabra, és értesítette az irányítótornyot.
A repülőtéri hatóságok szerint a balesetben egy ember halt meg, a Cessna pilótája.
Az amerikai légügyi hatóságok vizsgálják a baleset okát. Nem kizárt, hogy a szerencsétlenül járt gép pilótája megpróbált kapcsolatot teremteni az irányítótoronnyal.

Címkék: USA-baleset-online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).