Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Január 16. 12:42, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu

Lezuhant egy helikopter Londonban - halottak

Lezuhant egy helikopter Londonban - halottak

Daruba csapódott London belvárosa fölött egy helikopter a szerda reggeli csúcsban, két ember meghalt. A brit titkosszolgálat kizárja a terrortámadás lehetőségét.

Egyes szemtanúk szerint a légi jármű a levegőben nekiütközött egy toronydarunak, onnan zuhant az utcára. A Sky News hírtévé felvételein látszott az égő helikopter az utcán, a Vauxhall városrész Wandsworth Roadra nevű forgalmas főútján lezuhant és felrobbant, fekete füst terjeng. A BBC szerint két halottja van a balesetnek, rajtuk kívül 9 sérültről tudni, egyikük a BBC szerint válságos állapotban van. A Hír TV értesülései szerint az egyik halálos áldozat a helikopter pilótája, a másik pedig vélhetően az egyik olyan autó sofőrje, amelyre a légi jármű rázuhant. A másik sofőr azért élhette túl a becsapódást, mert másodpercekkel korábban kiszállt az autójából. A közeli Temze folyóban is láttak egy embert, akit még keresnek. A helikopterből kiömlő üzemanyag miatt környező épületek is lángra kaptak.

Sajtóértesülések szerint a légi járműben egy ember tartózkodott az ütközéskor, a megrongálódott autók száma kettő. A tűzoltók (hatvanan) és a mentők jelenleg is a helyszínen dolgoznak, a Temze egyik közeli hídját is lezárták a forgalom elől. A lángokat egyes híradások szerint 25 perc alatt megfékezték.

A daru egyébként egy épület tetején áll, és vélhetően összeroskad majd, ezért a környéket teljesen kiürítik. A tömegközlekedést (busz, vasút) azonnal felfüggesztették. A brit titkosszolgálat kizárja terrortámadás lehetőségét, így nagy valószínűséggel véletlen balesetről van szó.

Egy brit parlamenti képviselő, Nick Morgan fültanúja volt a becsapódásnak, ami magyar idő szerint reggel 9-kor (Londonban 8-kor), a csúcsforgalom idején történt, helyszíni információk szerint a rossz látási viszonyok következtében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni