Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 06. 11:17, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztattak egy férfit, aki megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét

Letartóztattak egy férfit, aki megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét

A bíróság elrendelte egy férfi letartóztatását, aki pénteken egy budapesti autóbusz-pályaudvarnál megpróbálta megszerezni egy rendőrjárőr szolgálati fegyverét

- tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden az MTI-t. Keresztes Imre azt írta: a főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt nyomoz az ügyben.

A gyanú szerint a fiatal férfi péntek délután a bevásárlóközpontnál lévő pályaudvaron egy rendőr mögé lépett, és megpróbálta elvenni a fegyverét a derékszíján lévő tokból. A rendőr a mozdulatot észlelve ezt megakadályozta, bár az elkövető többször is megpróbálta kirántani a fegyvert. A többi rendőr ezután a férfit megbilincselte.

Az ügyészség szerint a 24 éves gyanúsított célja az volt, hogy a szolgálati lőfegyvert és a benne lévő lőszereket megszerezze, majd a rendőröket megölje.

A férfi elismerte, hogy meg akarta szerezni a fegyvert, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket. A fiatalember és védője panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását, ezt a bíróság hétfőn el is rendelte, a végzést pedig az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.