Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 22. 05:07, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Látogatottsági rekordot hozott a debreceni Campus Fesztivál

Látogatottsági rekordot hozott a debreceni Campus Fesztivál

Rekord létszámú, hatvanezernél is több vendéget fogadott a vasárnap hajnalban zárult Campus Fesztivál Debrecenben.

Bakó Csaba értékelése szerint ezzel és a szolgáltatások minőségével a Campus belépett a hazai fesztiválok élvonalába.

A szombati nap kiemelkedő fellépője volt a dán popdíva Nabiha, valamint a Campus Fesztiválon először játszó Ákos. Habár a dán énekesnő csomagjai elkeveredtek az utazás során, a szervezők biztosítottak neki fellépőruhát és hangszereket is, így zökkenőmentesen tarthatta meg a koncertet - ismertette Bakó Csaba.

A zárónapon fellépett még az Intim Torna Illegál, Rúzsa Magdi, a Carbonfools, a Vadfruttik, míg a keményebb vonalat a Road, a Depresszió, az Alvin és a Mókusok, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel képviselte.


A szerdán kezdődött fesztivál a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója miatt idén a debreceni Vidámpark és az Oláh Gábor utcai sportcentrum területén zajlott, 2700 négyzetméternyi fedett helyszín várta a látogatókat. A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem is kiemelt figyelemmel vigyázott a fesztiválozókra, de a szomszédos állatkert lakóiról is napi 24 órában gondoskodtak a szakemberek.

Idén először vezették be a re-poharat, amelyet egyszer kellett megvásárolni a fesztivál ideje alatt, ennek köszönhetően, a látogatószám emelkedésének ellenére is csaknem öt százalékkal kevesebb hulladék keletkezett, mint az előző években.

A vasárnap reggel elkezdett bontással várhatóan egy hét alatt végeznek - tette hozzá a sajtófőnök. Nagy Sándor Tibor, az állatkertet is fenntartó Nagyerdei Kultúrpark igazgatója az MTI-nek elmondta: a fesztivál nem forgatta fel az állatkert életét, jól működtek a takarmányozásban és a állatok elhelyezésében bevezetett változások. Négy fajt kellett elköltöztetni a fesztivál miatt, közülük a tevéket lehet, hogy az új helyükön, egy erdős részen hagyják - jegyezte meg az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.