Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2020. November 08. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Lassult az új fertőzöttek számának növekedése Horvátországban és Szlovéniában

Lassult az új fertőzöttek számának növekedése Horvátországban és Szlovéniában

Szlovéniában és Horvátországban lassult az új koronavírus-fertőzöttek számának növekedése - derült ki a válságstábok szombati jelentéséből.

Szlovéniában a kabinet által szombaton közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 1612-vel nőtt a fertőzöttek száma. Harmincnégy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 531-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1084-en vannak kórházban, közülük 175-öt ápolnak intenzív osztályon. Szlovéniában 44 271-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A szlovén tudományos intézet szerint bár lassul a fertőzöttek számának napi növekedése, ez még nem jelenti azt, hogy sikerült megfékezni a járványt, amely az elkövetkező napokban tetőzhet.

Tomaz Gantar egészségügyi miniszter a szlovén közszolgálati rádiónak úgy nyilatkozott: Szlovéniában továbbra is nő a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma. "Vékony jégen táncolunk, a helyzet nagyon gyorsan romolhat, ezért nem lehetünk nyugodtak" - mondta.

A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt 2399 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte az 64 704-et.

Az elmúlt napon újabb 35 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 752-re emelkedett. Kórházban 1330 beteget ápolnak, közülük 128-an vannak lélegeztetőgépen.

Andrej Plenkovic kormányfő pénteken újságíróknak azt mondta: ha szükséges, szigorítanak az intézkedéseken, és korlátozzák a rendezvényeken résztvevők maximális létszámát. Horvátországban jelenleg ötven résztvevőnél nagyobb rendezvényeket tilos tartani, az esküvőkön és temetéseken pedig harmincan vehetnek részt.

A miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését is, miszerint nem terveznek a tavaszihoz hasonló gazdasági zárlatot és éjszakai kijárási tilalmat sem vezetnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 06:00, csütörtök | Külföld

Ellenőrzik az oltóhelyeket a jogosulatlan páciensek kiszűrésére Romániában

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter ellenőrzéseket rendelt el az oltóközpontokban, miután kiderült, hogy több mint ezerháromszáz személy jogosulatlanul, soron kívül oltatta be magát.

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Külföld

Hollandiában 130 embert tartóztattak le a kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

A zavargások nyomán további 130, főleg fiatalt vettek őrizetbe a holland hatóságok szerdára virradó éjszaka a koronavírus-járvány lassítása érdekében bevezetett kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

2021. Január 27. 17:05, szerda | Külföld

Újabb gazdasági mentőcsomagot jelentett be a szerb elnök

Újabb gazdaságélénkítő mentőcsomagot jelentett be Aleksandar Vucic szerb elnök, aki arról beszélt, a koronavírus-járvány sújtotta vállalatok mellett Belgrád ismét segít az állampolgárokon is.

2021. Január 27. 15:03, szerda | Külföld

Már alig bírják a terhelést a kórházak Izraelben

Izraelben már alig bírják a terhelést a kórházak a Covid-betegek magas száma miatt, a mentők a parkolókban várakoznak az új betegekkel - jelentette a 12-es kereskedelmi televízió szerdán.