Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 16. 12:29, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Financial Times a gazdasági várakozásokról

Külföldi sajtó Magyarországról - Financial Times a gazdasági várakozásokról

A kormányzati várakozások szerint a magyar gazdaság jövőre túlteljesíti az Európai Unió várakozásait, megvan a terv az alsó középosztálybeliek megsegítésére - a baj csak az, hogy ezek a várakozások nagyon gyakran igen derűlátók - áll a Financial Times felzárkózó térségi blogrovatában (beyondbrics).

Kester Eddy, a londoni gazdasági napilap budapesti tudósítója szerint a piacok általánosságban üdvözölték a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett költségvetési intézkedéseket, különösen azt, hogy a kormány mégsem terjeszti ki az MNB-re a pénzügyi tranzakciós adót. A piaci elemzőket azonban szerinte "nem sikerült bolonddá tenni". Az OTP elemzőrészlegének hétfői értékelése szerint például az összkép stagnáló gazdasági aktivitást mutat - áll a Financial Times blogrovatának írásában.
A tudósító idézi a Capital Economics londoni gazdaságelemző cég egyik vezető közgazdászát, Neil Shearinget is, aki a lapnak kijelentette: a magyar piacokat a nyár eleje óta terjedő globális derűlátás hajtja fel, ám ha helytálló a cég azon várakozása, hogy az euróövezeti válság újból eszkalálódni kezd, akkor ez a folyamat rövid életű lehet. Shearing a hozzátette: nem lenne meglepve, ha a forint ismét 300 forint/euró fölé gyengülne.
http://blogs.ft.com/beyond-brics/2012/10/15/hungary-we-are-doing-okay-sort-of/#axzz29Odm1dlJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.